ÜNİVERSİTEMİZDE "3. PROJE ETKİNLİĞİ VE YARIŞMASI" DÜZENLENDİ

ÜNİVERSİTEMİZDE

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından ‘3. Proje Etkinliği ve Yarışması’ düzenlendi. Öğrencilerin katkıları ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Proje Etkinliği ve Yarışması’nda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine Mühendisliği, Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin yenilikçi, güncel ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik hazırladıkları projeler görücüye çıktı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER danışmanlığında hazırlanan "Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Köpek" projesi de etkinlikte yer aldı. Proje kapsamında geliştirilen Robot Köpek modülünün sınır güvenliği gibi stratejik alanlarda kullanılabileceği ve proje tamamlandığında bu çalışmanın önemli bir toplumsal katkıda bulunabileceği değerlendirildi.

9.01.2024 11:34