Üniversitemiz Altyapısında Sistem Sunucu ve servis Sağlayıcıları Güncellendi

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesindeki açık kaynak sunucu ve servislerin sürüm güncellemeleri yapılmıştır. Eski sürüm Linux tabanlı sunucular son sürüm olan Ubuntu işletim sistemine yükseltilmiş, gerekli güvenlik yamaları kurulmuştur. Ayrıca sanallaştırma platfomu Vmware Vcenter için çıkarılan güncellemeler yüklenmiştir. Palo alto güvenlik duvarımız güncel sürümüne yükseltilmiştir.

Sanal sunucularımızda yapılan işlemler; Yeni DHCP sunucusu Windows Server 2012 İşletim sistemi üzerine kurulması, AD (Merkezi Kimlik Doğrulama) yapısı için RODC (Sadece okuma amaçlı çalışan) rolünde çalışan sunucu kurulması, Merkezi Kayıtlama (log) sunucusu olarak çalışacak açık kaynak günlük yönetim yazılımının kurulması, Adres çözümleme altyapısında yedekli çalışacak DNS sunucusunun kurulması, bozok uzantılı e-posta sunucumuz Zimbra güncel sürümüne yükseltilmesi olarak özetlenebilir.

15.04.2022 13:00