Üniversitemiz Kablolu ve Kablosuz Ağ Bağlantısı Kullanımı Hakkında

Üniversitemiz yerleşkeleri içinde bulunan ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından işletilen kablolu ve kablosuz ağ hizmetlerinden yararlanabilmek, 5651 sayılı knun gereği ve üniversitemiz mensubu harici yetkisiz kullanımların önüne geçebilmek için kullanıcı adı ve şifre uygulaması kullanılmaktadır.

Kablolu ve Kablosuz ağı kullanacak olan öğrenci ve personelimiz internete girmek istediklerinde;

Üniversitemizin web adresi bozok.edu.tr'ye giriş yapmalıdır ve web sitemizin üst sekmesinde bulunan E-HİZMETLER'e tıklamalıdırlar.

E-HİZMETLER'e tıkladıktan sonra İnternet Erişim Portalına tıklamalıdırlar.

Gelen ekranda Merkezi Kimlik kullanıcı adı ve şifre ile formu doldurduktan sonra 24 süre ile internet hizmeti kullanılabilecektir.

24 saat süre sonrasında internet kesintisi farkedildiğinde yukarıda anlatılan yöntemle tekrar giriş yapılarak internete erişilebilecektir.

NOT: Mobil cihazlardaki uygulamaların (Whatsapp, Google, Twitter vs.) internet erişimi için de giriş yapma kuralı geçerlidir. Yukarıda anlatılan şekilde internet erişim portalına giriş yapılmadan uygulamalar internete erişemeyecektir.

Kablolu ve Kablosuz interenti kullanacak üniversite personel ve öğrencilerimiz Yozgat Bozok Üniversitesi İnternet Kullanım Politikasındaki kurallara kanun gereği uyması gerekmektedir. Üniversitemiz imkanlarını kullanarak internete bağlanan tüm kullanıcılarımız bu İnternet kullanım politikasını okuyup kabul ettiğini taahhüt eder.

Kampüslerimizde kullanılmakta olan kablolu ve kablosuz internet trafiği, ağ güvenliği yazılımı ile denetlenmekte, 5651 sayılı bilişim yasası gereği kayıtları tutulmaktadır. Bu kapsamda oluşacak yasal sorumluluk, kullanıcıların kendilerine ait olmaktadır.

6.05.2019 13:00