Yozgat Bozok Üniversitesi Yeni E-Posta Sistemine Geçiş Hakkında (Düzeltme)

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 30823 sayılı, Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri konulu genelge gereği tüm personelimize e-posta hizmeti üniversitemiz bünyesindeki sunucularımızdan verilecektir.

Yeni e-posta sistemimiz Zimbra Open Source tabanlı olup e-posta sistemine https://posta.bozok.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecektir. 16.09.2019 tarihinde yeni sisteme geçilecek olup e-posta trafiği bu sunucu üzerinde gerçekleşecektir.

Zimbra sunucusunda e-posta hesap adları merkezi kimlik sistemiyle entegre edilmiş olup sisteme merkezi kimlik kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapılacaktır.

Önemli hatırlatma:  “E-posta adresi”  ile “merkezi kimlik kullanıcı adı” farklı olan kullanıcılarımızın merkezi kimlik kullanıcı adları e-posta adresleri olacak şekilde güncellenmiştir.
Örnek: e-posta adresi posta.hesapadi@bozok.edu.tr olup merkezi kimlik kullanıcı adı adi.soyadi olan bir kullanıcı için yeni merkezi kimlik kullanıcı adı posta.hesapadi olarak güncellenecektir. Kablolu ve kablosuz internet erişimi için yeni merkezi kimlik kullanıcı adları ile giriş yapılması gerekmektedir.

Gmail üzerindeki hesaplarımızın kullanıcı adları adi.soyadi@yobu.edu.tr olacak şekilde değiştirilecektir.Eski e-posta hesabınıza sonuna @yobu.edu.tr ekleyerek eski şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Zimbra sunucularında kullanıcı adları adi.soyadi@bozok.edu.tr olacaktır.

Gmail üzerindeki hesaplarımızın kullanıcı adları  adi.soyadi@yobu.edu.tr
Zimbra sunucusu kullanıcı adları adi.soyadi@bozok.edu.tr

Not:
*Her iki e-posta sisteminde aktif olarak çalışacak olup kurumsal iletişim için bozok.edu.tr uzantılı mail adresleri kullanılmalıdır.
** Şuan kullanmakta olduğumuz @bozok.edu.tr uzantılı google(gmail) hesaplarındaki veriler silinmeyecek yalnızca 16.09.2019 itibariyle google(gmail) hesabınıza @yobu edu.tr uzantısı ile giriş yapılacaktır.
*** yobu.edu.tr uzantısı ile yapılan kurumsal işlemlerde sorumluluk kullanıcıya aittir.
**** Herhangi bir sorun ile karşılaşılması durumunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğr. Gör. Ömer KARCI (Dahili:1138) ve Müh. Serkan KINALI(Dahili:1303) ile görüşebilirsiniz.

****Birimlere ait eposta adresinin şifrelereini öğrenmek için Bilgi İşlem Daire Başkanlığını arayabilirsiniz.

Bozok Mail için tıklayınız.
Yobu mail için tıklayınız.

Şifre işlemleri ve hesap adları içinhttp://hesap.bozok.edu.tradresini kullanabilirsiniz.

20.09.2019 13:00