Ağ Altyapısındaki Fiber Kabloların Denetimi Yapıldı

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak, üniversitemizin teknoloji altyapısını sürekli olarak iyileştirmeye ve optimize etmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Son olarak, ağ altyapımızın kritik bir parçası olan fiber kabloların kapsamlı bir kontrolünü gerçekleştirdik.

Fiber kablolar, yüksek veri iletim hızları ve güvenilir bağlantılar sağlama konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, fiber kabloların performansını ve güvenliğini sağlamak adına denetim ve bakım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, fiber kabloların tüm bağlantı noktalarını ve iletim yollarını titizlikle inceledik.

Kontrol sürecimizde, her bir fiber kablonun fiziksel durumunu değerlendirerek olası hasar veya aşınma belirtilerini tespit ettik. Ayrıca, bağlantı noktalarının sağlamlığını ve iletim kalitesini kontrol ederek, herhangi bir performans düşüklüğüne neden olabilecek faktörleri ortadan kaldırdık. Yapılan bu detaylı değerlendirmeler, ağ altyapısının sorunsuz bir şekilde çalışmasını ve veri iletiminde kesintisizlik sağlanmasını garanti altına almıştır.

Fiber kabloların bakımı ve kontrolü, üniversitemizin dijital hizmetlerinin ve bilgi akışının sürekli ve güvenilir bir şekilde çalışması için çok önemlidir. Bu yüzden, teknolojik altyapımızın en iyi performansla çalışmasını sağlamak için gereken tüm önlemleri almaya devam edeceğiz ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

17.09.2024 16:53