Bozok Üniversitesi

HABERLER

Üniversitemiz "Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi”, “Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi” ile “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı

Üniversitemiz

Üniversitemiz bünyesinde "Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi", "Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi" ve "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi" açılmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu üç merkezin kurulumu sürecinde altyapı çalışmalarına öncelik verilmiş ve modern teknolojilerle donatılmış sistemler devreye alınmıştır. Her merkezin kendine özgü ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunulmuş, özellikle veri güvenliği ve erişim hızını artıracak sunucu sistemleri kurulmuştur. Eğitim merkezlerinde kullanılacak simülasyon sistemleri için ileri düzeyde donanım sağlanmış ve bu teknolojilerin sorunsuz çalışması için gerekli olan ağ altyapısının planlaması yapılmıştır. Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, her türlü diş tedavisini destekleyecek dijital altyapı sağlanmış; ünitelere entegre edilmiş sistemlerle hasta verilerinin güvenli bir şekilde işlenmesi ve depolanması sağlanmıştır. Benzer şekilde, Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde de öğrencilerin pratik eğitimlerinde kullanacakları simülasyon teknolojilerinin sorunsuz çalışması adına güçlü bir ağ ve veri merkezi altyapısı devreye alınmıştır. 

Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi özelinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar: “Simülasyon eğitimi tıp fakültesinde ve diğer sağlık bilimleri eğitimde ön plana çıkmaya başladı. Bu konuda gelişen teknolojiye ayak uydurmak, bu teknolojiyi öğrencilerimizin kullanımına sunmak çok önemli. Çünkü bu teknoloji, hata yapma oranını azaltıyor. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak şu an dünyadaki en ileri simülasyon merkezi teknolojisini kullanıyoruz. Bu Orta Anadolu da birçok üniversite ve sağlık kuruluşunda olmayan bir hizmet. Bu hizmeti Yozgat’a kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerin daha nitelikli ve donanımlı bir tıp eğitimi almaları noktasında Tıp Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin önemli katkısı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Strateji ve Bütçe Başkanlığımıza, Valiliğimize, değerli Vekillerimize ve bizi gönülden kabul eden, gönülden destekleyen, bu mutluluğumuzu paylaşan Yozgat halkına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Yozgat için, Yozgat Bozok Üniversitesi; Yozgat Bozok Üniversitesi için de Yozgat çok önemli” ifadelerini kullandı.

1.10.2024 15:50