Yeni Başlangıçların Eğitimi: Oryantasyon Programında Başkanlığımız Tarafından Eğitim Verilmiştir.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi oryantasyon programı kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme, üniversitenin dijital olanakları ve hizmetleri hakkında öğrencilere önemli bilgiler sundu. Bilgi İşlem Daire Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER'in sunumuyla öğrencilere, üniversitenin web sayfası, merkezi kimlik ve e-posta hesabı oluşturma, sistem ve ağ hizmetleri gibi konular tanıtıldı.

Sunumda, öğrencilerin üniversiteye kayıt olduktan sonra kullanmaya başlayacakları merkezi kimlik ve e-posta sisteminin detaylarına yer verildi. Özellikle, üniversite e-posta adresinin hem eğitim hem de idari süreçlerde aktif olarak kullanılacağı ve öğrencilerin bu hesapları üzerinden gerekli bilgilendirme ve duyuruları takip etmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, üniversite ağına bağlanmak için kullanılacak Wi-Fi bağlantı noktaları hakkında bilgi verilerek, bu hizmetten faydalanabilmek için gerekli olan adımlar detaylandırıldı. Üniversitenin kampüs genelinde 205 adet Wi-Fi erişim noktasıyla öğrencilere ve personellere kesintisiz internet hizmeti sunduğu belirtildi.

Sistem ve ağ hizmetleri kapsamında, öğrencilerin üniversiteye ait çeşitli dijital platformlara nasıl erişim sağlayabilecekleri açıklandı. Üniversitemizin sağladığı uzaktan eğitim platformları BOYSİS ve Bozok Akademi'nin, öğrencilerin ders materyallerine erişim, ödev teslimi ve akademik projelerin yönetimi gibi konularda aktif olarak kullanılacağı ifade edildi. Ayrıca, uzaktan eğitim platformları aracılığıyla sunulan ücretsiz eğitim fırsatlarının yanı sıra, canlı yayınlar ve eğitim videolarının YOBU TV üzerinden de öğrencilerin kullanımına sunulacağı bilgisi verildi.

Bunun yanı sıra, sunumda üniversite yemekhanesinde kullanılan kartlı geçiş sistemi hakkında da bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere, yemekhanede kullanılacak kart sisteminin nasıl çalıştığı ve bu sistemin üniversitenin dijital altyapısının bir parçası olduğu aktarıldı. Kartlı geçiş sistemiyle yemekhanede daha hızlı ve güvenli bir hizmet sunulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Sunumun sonunda, üniversitenin dijital hizmetleriyle ilgili her türlü soru ve sorun için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçilebileceği hatırlatıldı. Bu kapsamda, öğrencilerin bilgi.islem@bozok.edu.tr adresi üzerinden destek taleplerini iletebilecekleri ve gerekli teknik yardımı alabilecekleri belirtildi. Program, öğrencilerin üniversitenin dijital olanaklarından en verimli şekilde yararlanabilmesi adına kapsamlı bir rehber niteliğinde sunuldu.

18.09.2024 15:16