Bilgi İşlem Daire Başkanımız Bozok Radyo'da Yapay Zeka Teknolojilerini Anlattı

Bilgi İşlem Daire Başkanımız Bozok Radyo'da Yapay Zeka Teknolojilerini anlattı.

Moderatörlüğünü  Dr.Öğr.Üyesi Simge AKSU’nun gerçekleştirdiği, konuk olarak  Bilgi İşlem Daire Başkanımız Dr.Öğr.Üyesi Gökalp ÇINARER'in yer aldığı radyo programı gerçekleştirildi.İletişim Fakültesi radyosunda gerçekleştirilen konuşmada Yapay Zekâ ve gelişen teknolojiye ilişkin gündeme dair konuşmalar yapıldı. Konuşmada yapay zekânın günümüzdeki sektörlere etkileri,insan zekâsına kıyasla ne gibi dezavantajlara ve avantajlara sahip olduğu, gündelik hayatımıza biz farkında olmadan nasıl yansıdığı, birey ve toplum üzerindeki etkileri, etiği ve sorumluluğuyla ilgili hangi önlemlerin alınması gerektiği anlatıldı. Yapay zekâ, sağlık, finans, otomotiv, iletişim ve birçok endüstriyel alanın  yanı sıra günlük yaşamımıza olan etkilerinden bahsedildi.  Ayrıca gençlerin bu alanda kendilerini geliştirmelerine yönelik tavsiyelerde bulunuldu.

Daire başkanımız Dr.Öğr.Üyesi Gökalp ÇINARER konuşmanın sonunda Yapay Zekâ teknolojisindeki son gelişmeler ışığında,
bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Böylece yapay zeka ile ilgili bilgi sahibi olmak
isteyen veya kariyer yapmak isteyenlere önemli bilgilere konuşmada yer verildi.

2.04.2024 14:44